30 юни 2009

Тема с продължение : до кога МВР ще търпи разни измамници да тероризират нормалните граждани?

Все пак в някои градове служителите на МВР не са съвсем заспали - вижте това:

http://www.dnes.bg/crime/2009/06/30/sgashtiha-trima-telefonni-izmamnici.73484

Но защо е нужно да се чака винаги момента с предаването на парите? Ако в разказа, който написах в неделя, жената беше получила инфаркт, дали щеше да се стигне до предаване на парите на измамниците?!
Няма ли начин да се спре този терор над хиляди българи, които са обезпокоявани със страшни истории за катастрофи, смърт, откупи и др. и от които се изстискват последните им пари?! След като някой е известен на полицията като извършител на кражби, не трябва ли отдавна да е в затвора?!
Или е прав един бивш следовател от системата, че в България всичко се знае и доказателства се събират за всичко, просто те се прикриват с цел да се използват в удобен момент според конюктурата на деня.
Крайно време е МВР да престане да търпи разни измамници да тероризират редовите граждани в нашата държава и десетките разузнавателни служби да престанат да действат разнопосочно, да се обединят дублиращите се звена и да започнат да събират необходимите доказателства, за да се вкарват престъпниците в затвора и да работи система за спокойствието в държавата. Крайно време е в България да се проведат необходимите реформи в МВР и съдебната система, които да дават реални резултати и гражданите да се чувстват спокойни, сигурни и защитени в собствената си държава.

28 юни 2009

До кога МВР ще търпи разни измамници да тероризират нормалните граждани ?

През последните дни на мъж и жена, редови граждани на град Враца се случила следната история, която се случва все по-често. За подбни истории са алармирали нееднократно и медиите, но МВР не намира адекватно решение на проблема.
Звъни стационарният телефон и вдига жената, при което отсреща мъжки глас започва да й обяснява, стенейки и ревейки, че е синът й и се обажда от полицията, че на тръгване от работа е блъснал дете, което е починало на път за болницата и сега е задържан в полицията за убийство. Мъжът добавя „сега ще ти дам един адвокат и той ще ти обясни какво трябва да направите“...Жената (на 64 години със сърдечно-съдови заболявания) почти прималяла и пред инфаркт казва „един момент да взема нещо, за да записвам“ и оставя слушалката. Мъжът й казва да се обадят на сина им. Тя отива и се обажда на сина си по мобилният телефон, при което като разбира, че той е добре и е още на работа, се успокоява. Връща се на слушалката и започва да държи сметка кой е отсреща и какво иска от нея, при което наглеците продължават да твърдят, че синът й се обажда и защо е звъняла като са й казали да не звъни на никой и заплашват, че сега ще се случи нещо страшно със сина й. Пропуснах да кажа, че изнудвачите дали номер от мобилен оператор, на който жената да звънне за инструкции, докато говори и по стационарния телефон. След като се поуспокояват малко, семейството се обажда в полицията и иска да подаде жалба. Служителите на МВР Враца обясняват, че няма смисъл да се подава жалба, че това се случва всеки ден !!! и че няма как да намерят изнудвачите, защото те ползват предплатени карти.
Ами господа полицаи и следователи, намерете начин да проследявате предплатените карти, които тероризират нормалните граждани. Измислете начин да намирате хората, които ограбват самотни възрастни хора чрез подобни сценки и тероризират хиляди хора в България !!! Или изнудването, кражбата, заплахите и причиняването на морални щети не са престъпление ?!
Тази история в различен вариант се е разиграла в рамките на два дни на 3 семейства от един вход в град Враца. Слушала съм и други подобни истории на колеги, приятели, роднини. Във всички случаи служителите на МВР не реагират по никакъв начин.
До кога МВР ще търпи разни измамници да тероризират редовите граждани в нашата държава? До кога ще има десетки разузнавателни служби, които действат разнопосочно и все не могат да съберат необходимите доказателства, за да се вкарват престъпниците в затвора. До кога ще търпим критики от Европейската Комисия, че в България не се провеждат необходимите реформи в МВР и съдебната система? Замислете се граждани и вижте в програмата на коя партия се обещава, че ако дойде на власт ще проведе реформа в МВР и съдебната система и гласувайте разумно!

14 юни 2009

Силен месец за музикалната сцена


Този месец има доста посещения на известни изпълнители на софийска сцена, което е радващо, за тези които се интересуват от музика и търсят нещо по вкуса си. След като на 24 май на сцената на зала България започна петият фестивал „Джаз +“ с концерта на перуанката Сусана Бака, тези дни фестивалът продължи с концертите: на френско-виетнамския китарист Нгуен Ле (12 юни), на перкусиониста Трилок Гурту и неговия квинтет (13 юни) и на германската челистка Аня Лехнер и гръцкия пианист Василис Цабропулос с участието на италианския перкусионист У.Т.Ганди. Който е пропуснал концертите в зала България може да послуша музика от тези изпълнители on-line на адреса на Дюкян Меломан. На мен специално триото Лехнер-Цабропулос-Ганди най-много ми допада като звучене.
На 12 юни в зала 1 на НДК френската певица Патрисия Каас изнесе първият си концерт в България. Беше неповторимо изживяване, залата беше препълнена (4000 души), чухме любимите си песни: Mon mec à moi, Les homes qui passent, Mademoiselle chante le blues, D’Allemagne, Il me dit que je suis belle и песните от новия й албум Kabaret. Хареса ми това, че гледахме спектакъл, тъй като на сцената освен музикантите от оркестъра (пиано, акордеон, цигулка, контрабас) имаше и клоуни, балони, танц и видео, което разказваше кабаретни истории и показваше снимки на Патрисия Каас от видео-стената. Едно неповторимо изживяване, което ме остави с усещането, че искам да продължи още дълго.
За тези които се пропуснали концертите от последните дни, юни месец предлага още. На 15 юни в рамките на Салона на изкуствата, за който вече писах, в зала 1 на НДК е концерта на виртуозният цигулар Найджъл Кенеди, който идва с още четирима музиканти - Квинтета на Найджъл Кенеди и ще представи нов албум.
На 26 и 27 юни в зала България ще изнесат концерти португалките Сара Тавареш, която е с платинени албуми в Португалия и фадо изпълнителката Ана Моура, която е участвала в проект с Ролинг Стоунс, с които обикаля целия Свят. Сигурно и двата концерта ще са доста добри. Музика на двете португалки може да послушате от Myspace.com.
На края на месеца (30 юни) в НДК идва Майкъл Болтън, който затваря един доста интересен музикален месец, за разлика от следващите сухи откъм посещения на известни изпълнители месеци, с изключение на концерта на Мадона и отменения концерт на Депеш. За всички тези концерти има доста информация из Интернет, а вече и по вестници и списания и афиши. Който има информация за нещо друго, което си заслужава, да сподели.