28 юни 2009

До кога МВР ще търпи разни измамници да тероризират нормалните граждани ?

През последните дни на мъж и жена, редови граждани на град Враца се случила следната история, която се случва все по-често. За подбни истории са алармирали нееднократно и медиите, но МВР не намира адекватно решение на проблема.
Звъни стационарният телефон и вдига жената, при което отсреща мъжки глас започва да й обяснява, стенейки и ревейки, че е синът й и се обажда от полицията, че на тръгване от работа е блъснал дете, което е починало на път за болницата и сега е задържан в полицията за убийство. Мъжът добавя „сега ще ти дам един адвокат и той ще ти обясни какво трябва да направите“...Жената (на 64 години със сърдечно-съдови заболявания) почти прималяла и пред инфаркт казва „един момент да взема нещо, за да записвам“ и оставя слушалката. Мъжът й казва да се обадят на сина им. Тя отива и се обажда на сина си по мобилният телефон, при което като разбира, че той е добре и е още на работа, се успокоява. Връща се на слушалката и започва да държи сметка кой е отсреща и какво иска от нея, при което наглеците продължават да твърдят, че синът й се обажда и защо е звъняла като са й казали да не звъни на никой и заплашват, че сега ще се случи нещо страшно със сина й. Пропуснах да кажа, че изнудвачите дали номер от мобилен оператор, на който жената да звънне за инструкции, докато говори и по стационарния телефон. След като се поуспокояват малко, семейството се обажда в полицията и иска да подаде жалба. Служителите на МВР Враца обясняват, че няма смисъл да се подава жалба, че това се случва всеки ден !!! и че няма как да намерят изнудвачите, защото те ползват предплатени карти.
Ами господа полицаи и следователи, намерете начин да проследявате предплатените карти, които тероризират нормалните граждани. Измислете начин да намирате хората, които ограбват самотни възрастни хора чрез подобни сценки и тероризират хиляди хора в България !!! Или изнудването, кражбата, заплахите и причиняването на морални щети не са престъпление ?!
Тази история в различен вариант се е разиграла в рамките на два дни на 3 семейства от един вход в град Враца. Слушала съм и други подобни истории на колеги, приятели, роднини. Във всички случаи служителите на МВР не реагират по никакъв начин.
До кога МВР ще търпи разни измамници да тероризират редовите граждани в нашата държава? До кога ще има десетки разузнавателни служби, които действат разнопосочно и все не могат да съберат необходимите доказателства, за да се вкарват престъпниците в затвора. До кога ще търпим критики от Европейската Комисия, че в България не се провеждат необходимите реформи в МВР и съдебната система? Замислете се граждани и вижте в програмата на коя партия се обещава, че ако дойде на власт ще проведе реформа в МВР и съдебната система и гласувайте разумно!

Няма коментари:

Публикуване на коментар