30 юни 2009

Тема с продължение : до кога МВР ще търпи разни измамници да тероризират нормалните граждани?

Все пак в някои градове служителите на МВР не са съвсем заспали - вижте това:

http://www.dnes.bg/crime/2009/06/30/sgashtiha-trima-telefonni-izmamnici.73484

Но защо е нужно да се чака винаги момента с предаването на парите? Ако в разказа, който написах в неделя, жената беше получила инфаркт, дали щеше да се стигне до предаване на парите на измамниците?!
Няма ли начин да се спре този терор над хиляди българи, които са обезпокоявани със страшни истории за катастрофи, смърт, откупи и др. и от които се изстискват последните им пари?! След като някой е известен на полицията като извършител на кражби, не трябва ли отдавна да е в затвора?!
Или е прав един бивш следовател от системата, че в България всичко се знае и доказателства се събират за всичко, просто те се прикриват с цел да се използват в удобен момент според конюктурата на деня.
Крайно време е МВР да престане да търпи разни измамници да тероризират редовите граждани в нашата държава и десетките разузнавателни служби да престанат да действат разнопосочно, да се обединят дублиращите се звена и да започнат да събират необходимите доказателства, за да се вкарват престъпниците в затвора и да работи система за спокойствието в държавата. Крайно време е в България да се проведат необходимите реформи в МВР и съдебната система, които да дават реални резултати и гражданите да се чувстват спокойни, сигурни и защитени в собствената си държава.

Няма коментари:

Публикуване на коментар