24 септември 2012

Опасна плячка


снимка на cinefish.bg

През уикенда изгледах премиерният екшън-трилър „Опасна плячка” (Stolen, 2012, САЩ, 96 мин.). Премиера за България: 21.09.2012, световна - 14.09.2012.
Режисьор на филма е Саймън Уест, сценарист: Дейвид Гугенхайм, оператор: Джим Уитакър. Участват Никълъс Кейдж, Марк Валей, Джош Лукас, Дани Хюстън, Джеси Кенеди, Малин Акерман и др.
Въпреки, че не си падам много по екшъни, реших да гледам този, заради Никълъс Кейдж, и защото ми се гледаше нещо динамично, а пък кино-афишът не е много богат откъм стойностни филми. Историята включва познатите от повечето екшъни банков обир, затвор, изчезване на плячката, отмъщение, отвличане, преследване от ФБР и на пръв поглед непостижим, но ултимативен срок за оправяне на ситуацията. Филмът не е нищо особено като история, дори на моменти някои сцени ми се сториха не добре обмислени и неправдоподобни, като например подготовката на обир на злато от банков трезор за няколко часа и без бюджет. Никълъс Кейдж според мен играе добре и изпълва целия филм с присъствието си (изнася го на гърба си). Като цяло филмът е стегнат, динамичен, напрегнат, интересен и не съжалих, че си дадох парите да го изгледам; може да се гледа от любителите на екшън-трилъри.

Няма коментари:

Публикуване на коментар