05 май 2013

Транс



снимка на cinefish.bg

Една съботна вечер наскоро много ми се ходеше на кино и гледах новия филм на Дани Бойл, който излезе по кината у нас на 19 април - Транс. Тъй като много харесвам „Беднякът милионер“ реших, че няма как да пропусна този филм, тъй като след като постави "Франкенщайн" (за постановката съм писала тук) и мегаспектакъла за откриването на Олимпийските игри в Лондон през 2012-та, Дани Бойл се завръща към киното с този филм.
Транс“ (Trance, Великобритания, 2013, 103 мин.) е психотрилър,  в който режисьорът отново работи с Джон Ходж, сценариста на предишни негови филми като "Плитък гроб" и "Трейнспотинг". Режисьор: Дани Бойл, сценаристи: Джон Ходж, Джо Ахеарн. В ролите: Джеймс Макавой, Росарио Доусън, Венсан Касел, Дани Сапани, Мат Крос, Тупенс Мидълтън и др. 
Сюжетът във филма се върти около обир, откраднато произведение на изкуството, престъпна банда, любовен триъгълник, сеанси за хипноза. Историята е наситена с обрати, с лабиринт от емоции и чувства, с екшън-сцени. В един момент, в лабиринта от емоции и хипнотични съновидения зрителят загубва нишката и остава леко объркан кое е реалността; накрая остава впечатлението за голяма психария. Джеймс Макавой, Росарио Доусън и Венсан Касел са главните действащи лица, изнасят филма и правят добри роли. Филмът нито за момент не доскучава, държи в напрежение и въпреки, че не е нещо особено, е като пъзел, по който си блъскаш главата, за да наредиш отделните фрагменти (реални случки и съновидения); интересен е, дори впечатляващ щом продължаваш да мислиш за него дълго след като си напуснал салона.

Няма коментари:

Публикуване на коментар