01 септември 2013

Филм, посветен на благодарността



Тази вечер в кино Люмиер се състоя премиерата на новия документален филм на режисьора Стилиян Иванов и продуцентска къща Додофилм „Благодаря, д-р Емилова!“. Филмът е подарък за д-р Людмила Емилова, която на 1-ви септември навърши 70 години и е продължение на филмите "Рецепти за щастие" и „Рецепти за щастие 2“ (чиято премиера беше на 5-ти май по случай 20-годишнината от основаването на Центъра за здравословен живот на д-р Емилова ). И трите филма са посветени на здравословното хранене, ползата от вегетарианството и системата на д-р Емилова.  Филмът „Благодаря, д-р Емилова!“ ще бъде издаден и на DVD точно на рождения ден на юбилярката. Филмът представя разказите на много пациенти за прекараните от тях тежки заболявания и за помощта, която са получили от известната лекарка и нейната система, филмът разказва как промяната в начина на хранене е преобразила живота на героите, като показва и огромната им благодарност. Главен герой във филма е и певицата Славка Калчева, която откровено споделя личните си впечатления от престоя в Центъра за здравословен живот на д-р Емилова. Филмът загатва и за черната кампания, която се води през годините към д-р Емилова и подобни центрове за нетрадиционна медицина, и за липсата на подкрепа от системата на здравеопазване към подобен род центрове, и за отричането на различните нетрадиционни методи за лечение; за трудностите, които срещат пациентите и техните семейства по пътя на лечебното гладуване с плодове, чай и мед и за благодарността им.
Честването започна с няколко песни, изпяти от Тони Димитрова, която също е сред пациентите на известната лекарка и продължи с прожекция на филма, представен от Стилиян Иванов. След края на филма приятели на д-р Емилова вкараха в залата голяма плодова торта. Д-р Емилова покани на сцената своите пациенти, чиито истории са разказани във филма и изрази своите благодарности към пациенти, приятели, семейство. 
Д-р Емилова е сред последователите на известната ни лечителка Лидия Ковачева, която създава системата за лечебно гладуване с плодове и чай с мед. Книгата на Лидия Ковачева запали и мен в далечната 1998-ма по природосъобразния начин на хранене и лечебното гладуване като начин за избавление от редица заболявания. Ако и на вас ви е интересно, можете да потърсите книгата на Лидия Ковачева или да си купите филмите на Стилиян Иванов за лечебното гладуване и системата на д-р Емилова на DVD.

Няма коментари:

Публикуване на коментар