18 ноември 2013

Съветникът



Трейлърът на новият филм на Ридли Скот, който тръгна в петък по кината е страхотен. Заради трейлъра още в петък отидох да видя за какво става дума, но на излизане от залата бях разочарована. Предната вечер бях на откриването на Киномания и гледах много силен политически и биографичен филм „Иконом на седем президента“, за който вече писах тук, в сравнение с който кървавото криминале на Ридли Скот пасти да яде.
Съветникът“ (The Counselor, САЩ, 2013, 117 мин.) е трилър със сценарист (носителят на Пулицър) Кормак МакКарти и режисьор Ридли Скот. Криминалната драма събира цяла плеяда звезди: Майкъл Фасбендер, Хавиер Бардем,  Брад Пит, Камерън Диас,  Пенелопе Крус,  Роузи Перес и др.
Лентата е пълна с насилие, кръв, смърт (да не кажем касапница), със секс (особено две сцени с рядко изобразявана на екрана интимност), със страх, алчност, поквара (да не кажем хищничество); посветена е на изборите, които правим и на последиците, които трябва да понесем от тях. Образите са доста ярки (но не развити в дълбочина), персонажите са интересни и запомнящи се, изиграни много добре, но сюжетът е пълна нула (интригата е малко пообъркана). Някои коментатори пишат, че Камеран Диас в ролята на опасната (дори хищна), безскрупулна и непредсказуема Малкина прави ролята на живота си. Хавиер Бардем е в ролята на ексцентричен, може би малко луд и готин наркобос/бизнесмен. Филмът е брутален, може би за някои възбуждащ, интересен, но и объркан, без динамика и напрежение. Не си губете времето и парите в момента да го гледате; все някога ще го изгледате заради образите и добрата игра. В момента тече Киномания и в програмата са включени над  50 филм, все ще си изберете някой за гледане.
PS: Филмът попадна в Топ 10 на най-лошите филми на 2013, съставена от американското сп. Time.

Няма коментари:

Публикуване на коментар