29 януари 2011

„Бурлеска” в кината

Премиерният филм по кината тази седмица „Бурлеска”/Bourlesque е музикален филм, който ме изненада много приятно. Режисьор и сценарист на филма е Стийв Антин, участват Шер, Кристина Агилера, Стенли Тучи и др.
Филмът не е нищо особено като сюжет, подобни музикални филми и мюзикъли има доста (Мулен Руж, Чикаго, Грозна като смъртта, Мечтателки и др.); липсват напрегнати ситуации и ярки психологични игри. Ако искате екшън, напрегнати ситуации или психологизъм, не гледайте филма. Ако обаче искате да се разсеете, да се забавлявате, да прекарате 2 приятни часа, гледайки красиви жени със сценичен грим и интересни, предизвикателни костюми, приятни гледки от Лос Анджелис и от готин бар, съблазнителни танци, които хипнотизират и мъже, и жени, добро пеене – този филм е точно за Вас. Това е един филм за красота, талант и приятелство; за приятелство между колеги, между съдружници, за романтично приятелство, което преминава в любов; филм, който разказва обикновени истории от живота около нас. Този филм е нещо съвсем различно на светлинни години от бурлеската, която гледах в Sofia Live Club.
Филмът има три номинации за Златен Глобус 2011 (включително за най-добра комедия или мюзикъл) и една награда Златен Глобус за най-добра оригинална песен - “You Haven't Seen The Last of Me” (Даян Уорън). Приятно гледане.

Няма коментари:

Публикуване на коментар