09 февруари 2014

Джак Райън: Теория на хаосаснимка от сайта на cinefish.bg

На първо място, една седмица след премиерата си (31 януари), в родния бокс-офис е шпионският екшън „Джак Райън: Теория на хаоса“.
Джак Райън: Теория на хаоса“ (Jack Ryan: Shadow Recruit, 2014, САЩ, Русия, 105 мин.) е екшън със сценаристи: Антъни Пекам, Дейвид Коп, Стивън Зийлиън, Адам Козад и режисьор: Кенет Брана. Участват: Крис Пайн, Кийра Найтли, Кевин Костнър, Кенет Брана, Колм Фиори, Джема Чан, Нонсо Анонзи, Карън Дейвид.
Новият епизод от поредицата по книгите на Том Кланси е тривиална история за вечната битка между Щатите и Русия; това е доста изтъркана тема, защото САЩ и Русия са в различни от отношенията си по време на Студената война. Защо отново САЩ трябва да е заплашван от Русия?! Във „Всички страхове“ (The Sum of all fears, 2002, предишният епизод от поредицата за Джак Райън с участието на Бен Афлек и Морган Фрийман) отново САЩ бяха атакувани от Русия, сега отново са, но не с ядрена бомба, а с финансов колапс. Това вече е изтъркана тема. И като цяло „Всички страхове“ и „Патриотични игри“ бяха доста по-силни епизоди от поредицата за Джак Райън от този, защото имаха и елементи на трилър, а новият епизод си е чист екшън. Така че като сюжет и психология на героите филмът е пълна нула. Крис Пайн не ми харесва като външност и не мисля, че играе добре; Кевин Костнър играе добре, а Кенет Брана е сбъркал жанра. Иначе като цяло филмът е напрегнат, динамичен, интересен за типичен екшън и добре че не е много дълъг. Бях уморена, ходеше ми се на кино и исках нещо ненатоварващо и отвличащо вниманието и го получих. По кината обаче в момента вървят доста по–стойностни филми – Син жасмин, Спасяването на мистър Банкс, Вълкът от Уолстрийт, Филомена, Американска схема, У дома през август.

Няма коментари:

Публикуване на коментар