18 февруари 2012

Може ли любовта на живота ни да получи втори шанс?!


Отговорът на този въпрос ни дава премиерният филм от този петък "Сватбен обет", който излезе в България само седмица след световната му премиера и който застана начело в бокс-офис класацията в САЩ и Канада в първата седмица от излъчването му според световните агенции. Филмът  "Сватбен обет" (The Vow, САЩ, Бразилия, Франция, Австралия, Великобритания, Германия, 2012) е романтична драма. Режисьор на филма е  Майкъл Съкси, сценаристи: Аби Коен, Марк Силвърстайн, Майкъл Съкси. С участието на: Рейчъл Макадамс, Чанинг Тейтъм, Сам Нийл, Скот Спидман, Джесика Ланг и др. Филмът няма претенции за послания, отразяване на социалнозначими теми и награди, но е човешки, трогателен, приятен за гледане, вълнуващ и докосващ сърцето, така че може да се гледа. На мен ми хареса и успя да ме развълнува, както предполагам, че би докоснал голяма част от женската публика, за мъжката не гарантирам.
Филмът е по действителен случай и разказва историята на двамата жители на Ню Мексико Ким Карпентър и неговата съпруга Крикит, които успяват да преоткрият един друг отново след тежък инцидент. Историята е публикувана в книга през 2000г. от семейство Карпентър. Крикит Карпентър е щастливо омъжена вече над 18 години и макар да не си спомня и до днес нищо от периода между първата й сватба и катастрофата, е убедена, че всичко се е било по този начин: „Съпругът ми е невероятен. Той направи всичко по силите си, за да ме спечели отново. Животът е изпълнен с възходи, падения и предизвикателства, но човек е длъжен да дава най-доброто от себе си.“
Двамата актьори (Макадамс и Тейтъм) си пасват идеално и успяват на пресъздадат голямата любов на героите много добре. Историята разказва за мъж, който трябва да накара съпругата си да го обича отново след като вследствие амнезия, след катастрофа, тя забравя за него и последните 5 години от живота си. Филмът показва, че за голямата любов, в която има и уважение, подкрепа, съпричастност, взаимопомощ, има втори шанс и обратен път назад към щастието след нещастието. Филмът разказва за внезапните моменти, които преобръщат живота ни за секунди и които могат да застигнат всеки човек. Филмът е истински и приятен и е интересен за гледане.

„Когато се вричаш на някого за цял живот е от голямо значение да влагаш смисъл във всяка дума, да си искрен и наистина да го имаш предвид.”

Няма коментари:

Публикуване на коментар