18 ноември 2012

На Рим с любов



снимки на cinefish.bg

Снощи ходихме с приятели да гледаме на Киномания новият филм на Уди Алън, който чаках отдавна – „На Рим с любов”. Прожекцията беше в Зала 1 на НДК; залата беше препълнена, още в началото на седмицата почти не бяха останали билети, тъй като на 17 ноември е единствената прожекция на филма на тазгодишната Киномания. Залата малко се издразни, тъй като преди да започне прожекцията гледахме почти 20 минути реклами, но след това, филмът изтри лошото впечатление. Премиерата на филма в България ще бъде на 21.12.2012, след което филмът ще тръгне масово по кината; световната премиера беше още на 20.04.2012.
“На Рим с любов” (Испания, САЩ, Италия / 2012, 112 мин.) е комедия със сценарист и режисьор Уди Алън. В ролите: Пенелопе Крус, Оливия Уайлд, Алек Болдуин, Елън Пейдж, Уди Алън, Джеси Айзенбърг, Алисън Пил, Грета Геруинг, Джуди Дейвис, Роберто Бенини, Орнела Мути, Рикардо Скамарцио, Карол Алт, Марисел Алварез, Исабела Ферари, Флавио Паренти и др.
След филмите за Лондон, Барселона и Париж, Уди Алън посвещава последният си филм на вечния град, Рим. “На Рим с любов” разказва историите на няколко човека в Рим; проследени са четири отделни сюжетни линии, които текат по едно и също време. Разказва се за любов, опера, за приятни спомени, за обикновените хора и известността на звездите, за филмови звезди и кино, за бизнес и по-богатите италианци. Режисьорът представя с много хумор любовните отношения, приключенията и перипетите, през които минават главните герои в отделните сюжетни линии. Филмът е много лек, ненапрягащ, приятен, разтоварващ, романтичен; през цялото време не спряхме да се смеем. Критиката в Италия е обявила филма като "прекалено романтичен и повърхностен и не показва икономическите трудности, с които се сблъскват повечето жители на италианската столица". Според мен, в сравнение с „Полунощ в Париж” и „Вики Кристина Барселона”, този филм е наистина леко повърхностен, но въпреки това е приятна комедия и си заслужава да се гледа от почитателите на Италия и на Уди Алън.

P.S: Близо 4000 зрители са гледали в Зала 1 най-новия филм на Уди Алън, съобщиха продуцентите на "Киномания 2012" от НДК. Те твърдят, че това е абсолютен прецедент за прожекция на филм в България през последните 10 години.

Няма коментари:

Публикуване на коментар